Voor een familieshoot tufte ik helemaal naar Renesse, zo’n 2,5 uur rijden. Een best eind, maar ik voelde dat het de moeite waard zou zijn. Als fijne bijzaak vond het plaats op het strand. En zo sta je dan ineens te “werken”  met je kop in de wind en met je voeten in het water.

Hét moment van de dag voor mij, was de tijd die ik met de drie zusters doorbracht. Ik nam hen mee naar de duinen. Helemaal bovenaan, vrij van publiek, de wind waaiend in onze gezichten en een uitzicht die belangrijker was dan ik dacht.

Voor mij maakt wind schoon, het blaast alle lasten weg. En de zee reinigt ook, enkel in de nabijheid van de zee zijn is al genoeg.

Toen we bovenaan stonden en konden zien en genieten van de plek van dat moment, kreeg ik inspiratie. Ik “moest” het aan de zusjes vertellen. Het beeld dat ik zag was ook nodig. Ik voelde dat er meer betekenis achter zat dan enkel het plaatje. Ik wilde de zusjes het moment en gevoel geven die ze ook hadden toen ze jong en vrij waren.

Ken je dat, het gevoel van enkel spelen in de duinen, rennen, springen, zwemmen, keimoe zijn en “dan al” weer terug naar de camping terug moeten?!

Precies dat gevoel kreeg ik als inspiratie binnen en wilde (en moest) ik terug geven aan hen. Ik verzamelde moed en vertelde hen mijn idee. Met enige verbazing aan mijn kant, zeiden ze stoer “JA!”.

Ik ben gelukkig (met) en trots op dit beeld.

Familie Fotografie Renesse