Kale kop, een laag uitgesneden T-shirt, krullend borsthaar, spijkerbroekkie…

Te veel gitaren bezitten kan natuurlijk niet. Net zo als te veel pedaaltjes hebben, ook onmogelijk. Maar damn, het waren er veel. Zijn apparatuur ziet er aantrekkelijk uit, retro kleuren gitaren die goed zijn afgeragd. Krassen en verfbladders geven aan dat ze goed gebruikt worden. Met zweet op het podium.

De andere kant van Eddy Zoëy maakt muziek. Nederlandstalig. Hij omringt zich met gitarist Jelte, bassist Jamie en drummer Viktor.

De reden waarom ik hem wilde fotograferen is omdat ik wat creativiteit in mijn leven miste. Trouwreportages zijn te gek, portretten zijn te gek, maar het maken van reportages, even meelopen in het leven van iemand is nog te gekker. Ik vind het zo cool om deelgenoot te mogen zijn van enkele momenten, van zijn leven. En dan ook nog een ingedikt moment. Dit was een avond en dat was super.
Met name het backstage gedeelte en de voorbereidingen (daar waar de (gezonde) spanningen zijn) vind ik erg mooi om te volgen en vast te leggen. Je begint de avond als je rustige zelf en dan neemt de spanning toe. Dan stroomt de adrenaline. en dan het podium. Dan verander je in je beste zelf, ja… super vind ik dat.
Ik heb dus geprobeerd een beeld te maken van Eddy en zijn band waarin deze elementen naar voren komen. En hoe maak je een sfeerportret van iemand..? Ik denk dat alles te belichten: voor, tijdens en na.

Portretfotografie van de andere kant van Eddy Zoëy.