Wat gebeurt er als je een (erg hippe en stoere) varkensboer met een theaterbeest kruist?

Wat gebeurt er als je een (erg hippe en stoere) varkensboer met een humoristisch theaterbeest kruist? Een hele te gekke 2 dagen durende bruiloft zal ik je zeggen! De bruiloft was echt WOW aangekleed met lampen in bomen, mooie witte bankstellen, warmhoud-kleden voor ‘s avonds en zelfs ook papieren zakjes met lichtjes erin, verdeeld over de grote buitenplaats. Het thema was Italië, dus genieten van elkaar, aankleding van de sfeer en eten stond voorop. Het weer deed ook geweldig goed mee, we hebben 2 dagen boven de 25 graden gehad, dus het thema was compleet.

Wat gebeurt er als je telefoon opeens net voor het ja-woord afgaat?

Tja, dan wordt je rood. En je gaat lachen, je verontschuldig je maar een keer of 20. Vervolgens lach je wat mee en je kruipt snel terug achter je camera.
Het ijs was wel gelijk goed gebroken. Het begin van “het beeld van de fotograaf” was gemaakt! Gelukkig ging het door, het bleef niet alleen bij dit ene dingetje…

Wat gebeurt er als je een foto wilt maken van alle gasten in de kerk vanaf de kansel?

Rik en Marijt zijn eerst stiekem getrouwd in het gemeentehuis in het bijzijn van een select groepje mensen. Daarna zijn ze voor een tweede keer getrouwd in de kerk er tegenover. Deze kerk, de oude calixtus, had genoeg plek voor alle gasten die hier aanwezig waren. Dus het zou een mooi moment zijn voor mij als vintage trouwfotograaf om net voordat alles begon een foto te maken van alle gasten van een iets hoger punt, de kansel. Dat was het inderdaad, de foto is gelukt. En weet je, voordat zo’n soort dienst begint, is het altijd een beetje stil in de zaal.

Niemand wil de sfeer verpesten door hard te gaan praten bijvoorbeeld. Helemaal niet wanneer ze bijna gaan trouwen (voor de tweede keer)! Nou, ik had dus niet door dat de plank waarop je staat in de kansel nogal los zat. Dus toen ik eraf wilde stappen, bewoog de plank een beetje met mij mee. Dat was nog niet zo erg, maar toen de plank weer neerkwam en met een, tja hoe zal ik het zeggen…, een vrij luide knal weer neerkwam, kan ik je vertellen dat iedereen je grondig aankijkt. Gelukkig wist een select groepje al van van eerdere actie af, dus er werd gelachen. Ook ik lachte (on)rustig met hen mee…

Heb je ooit wel eens de vader van de bruidegom geslagen?

Vanaf heden kan ik zeggen van wel…
Ik wilde in de kerk graag een spontane foto van alle gasten met het bruidspaar in het midden maken. Ik instrueerde de grote groep waar ze moesten staan en in dit proces beelde ik uit tot waar de grenzen van mijn foto zouden komen zodat ze wisten waar ze moesten gaan staan. Bij deze armbeweging sloeg ik, natuurlijk per ongeluk, de vader van Rik voor zijn voorhoofd. Gelukkig was het niet hard, maar iedereen zag het. Wat een moment!

Wat gebeurt er met je als je vraagt of ik een groepsportret wil maken?

Iemand van de grote vriendengroep vroeg me een groepsportret te maken. Rik en Marijt en al hun vrienden met hun kinderen erbij. Een behoorlijke groep dus. Groepsportretten zijn natuurlijk altijd een beetje een uitdaging, maar ik probeer het altijd iets anders dan normaal te maken. Geen statieportretten, maar een gekke foto. Een foto waar je langer naar kunt kijken en telkens wat nieuws kunt zien. Dat vind ik leuk om te maken én te geven. Ik vind het prettig om te improviseren en niet iets van tevoren te bedenken. Gelukkig kwam er iets in mij op. Dus van mij krijg je alles behalve statieportretten!