Bruidsfotografie Zeeland, Domburg

Duitsers in Domburg. De bruiloft was geen Nederlandse, maar een Duitse. Het valt mij weer op hoe groot het cultuurverschil tussen mensen eigenlijk is. Niet alleen tussen Nederland en Duitsland, maar ook tussen Gelderland en Noord-Holland bijvoorbeeld. Het interessante van mijn werk is dat ik veel culturen meemaak, de verschillen tussen mensen zie, maar ook de overeenkomsten. Juliane en Johannes waren met al hun vrienden en heel hun familie daar. Ze vierden samen dit punt in hun leven. Met zijn allen. Bewust en zonder afleidingen. Dat vond ik erg bijzonder om te zien.

De dag vulde zich met een kerkelijk huwelijk met een zeer grappige Duitse dominee. Iets wat voor mij nieuw was en zeer welkom uiteraard. Het einde van de dienst werd gevierd door een drietal doedelzakspelers. Wow, dat was erg indringend en indrukwekkend. Ik laadde er van op. Van daaruit langs de zee en naar de ceremonie locatie. Een shoot met poep aan mijn broek, de broek uit en in de was, slideshow gemaakt voor in de avond, met de bus naar de avondlocatie, super groepsfoto gemaakt, heerlijk gegeten en super vet gefeest, visitekaartjes uitgedeeld, veel uitnodigingen gekregen om te fotograferen in Duitsland en vrienden voor het leven gemaakt.

Ik pas erg goed bij mensen die bewust leven, een interesse hebben voor het leven, genieten, feesten, lief hebben, aandacht hebben, liefde voor elkaar en alles wat raar en anders is, een liefde voor kunst hebben, muziek, moestuinen, vuurtje steken. Ik daag je uit om me te verrassen, me mee te nemen in jullie liefde, interesse en verhalen. Ik beloof je dat ik mee doe, mee feest en mee bewonder. Ik geniet. Mee.